2014. május 11., vasárnap

Recept: Szamócakoktélos joghurt zabpehellyel

Már a látványa is magával ragadó! Beköszöntött a tavasz, egymást érik a friss gyümölcsök. Közülük is az egyik nagy kedvenc a szamóca. Magában is ellenállhatatlan. Kicsit feldolgozva még több lehetőséget hozhatunk ki belőle. Az alábbi reggelire való meg nem sok macerát igényel. Mondanom sem kell, hogy sokkal jobb mint a bolti. Az eperpüré - dömping idején - kis adagokban lefagyasztható, így ínséges időben elővehető.

Hozzávalók 3 adaghoz:
3 doboz natúr joghurt
25 dkg eper
3 teáskanál xilit vagy egyéb édesítő
ízlés szerint zabpehely vagy müzli

Az epret pürésítem, hozzákeverem az édesítőszert. A poharak aljára elosztom a natúr joghurtot. Rácsorgatom az eperkoktélt. Megszórom zabpehellyel, kedvem szerint díszítem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése