2014. május 6., kedd

Recept: Hagymás, petrezselymes padlizsánkrém

Nem is olyan macerás, mint ahogy elsőre gondolod. A padlizsánkrém tényleg nagyon finom. Megéri a munkát. Kenyérre, zsemlére lehet kenni, vagy mártásként kínálhatjuk húsokhoz.

Hozzávalók:
4 db padlizsán
1 kis fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
olívaolaj, ízlés szerint, kb. 1,5-2 dl
fél citrom leve

őrölt bors

A megmosott és műanyag villával beszurkált padlizsánokat sütőlemezre teszem, amelyet előtte kibélelek alufóliával (a könnyebb mosogatás érdekében), majd 180 fokon kb. egy órán át sütöm. Ha elkészült, a padlizsánokat kibújtatom a bőrükből, és hagyom meghűlni. Közben apróra vágom a vöröshagymát, legjobb robotgéppel, és a fokhagymát is átnyomom. A kihűlt padlizsánmasszát turmixgéppel összepépesítem, beleteszem a hagymát és a fokhagymát, majd olívaolajat öntök hozzá, belefacsarok fél citrom levét, sózom, borsozom. Majd megeszem.

2 megjegyzés:

  1. Kedvet kaptam hozzà,ìgy ma èn is ezt kèszítettem;-) Majd a tojàskrèm receptjèt is kèrnèm,arra mèg fàj a fogam! Ha van kedved kìsèrletezz mèg a padlizsànkrèmmel. Àllìtòlag faszènen sütve mèg jobb, füstös ìze lesz, ès szerb mòdon, sült pirospaprikàval ès paradicsommal kèszìtve is is isteni a pàstètom! (recept anyunàl:-)

    VálaszTörlés
  2. Köszi. Nagyon örülök, hogy kedvcsinálóként szolgált a blog. Jó étvágyat hozzá! :-) Jók a tippek. Csak faszén nincs éppen kéznél. :-) Na majd legközelebb. A tojáskrém észben tartva, rövidesen látható lesz. Mondjuk tök egyszerű lesz. Arra számíts! :-)

    VálaszTörlés