2014. május 10., szombat

Recept: Bajai halászlé Pápí módra

Kisfiam abszolút kedvence a halászlé, ahogy Feri papa készíti. Tényleg zseniálisan csinálja. Mondjuk az öcsém is tud ám főzni, bár az ő titkos hozzávalóját azt hiszem az uniós HACCP-előírások nem engedélyezik. :-) Jómagam nem vagyok egy nagy halászléfőző mester. Sőt! De az utóbbi időben egyre többször kívánom meg ezt az ételt. Így nekiálltam. Tényleg finom lett, kis családom dicsérte. Bár botrányos körülmények között, a konyhában, a gáztűzhelyen készítettem. Uram, irgalmazz!

Hozzávalók:
2 kg ponty
2 fej vöröshagyma
2,2 liter víz 
1 dl vörösbor
2 evőkanál pirospaprika
1 mokkáskanál Erős Pista
vagy 1-2 erős paprika
1-2 teáskanál só

A tálaláshoz:
0,5 kg gyufatészta


Az előkészített halszeleteket besózom, állni hagyom egy-két óráig. (Ezt a halboltos megoldotta, köszönöm.) A vízben 5 percig előfőzöm az apróra vágott hagymát. Jöhetnek bele a haldarabok. Forralom egy jó 10 percet, mehet bele a pirospaprika, az erős, sózom, a vörösborral is felöntöm. További 10 perc forralás után mehet bele a belsőség, a teje vagy az ikrája. További kb. 15 perc főzés után kész is. Ellenőrzöm, hogy elég sós-e. Ha nem, ízesítem. Az időközben kifőzött gyufatésztával tálalom a levet. A halhúst meg persze külön. Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése