2014. április 30., szerda

Recept: Sóskás zöldségfelfújt

Szufléformában sütni előkelő dolog, és praktikus is, hiszen egy csésze egy adag, így rögtön tálalható az étel. A zöldségfelfújtban az alapanyagok természetesen variálhatók, a sóska helyett használható spenót is, de a répákat is részben kiválthatjuk más gyökérzöldséggel, esetleg burgonyával.

Hozzávalók 6 adaghoz:
10 dkg sóska vagy spenót
15 dkg sárgarépa
15 dkg fehérrépa
15 dkg cukkini
3 tojás
1 vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
0,5 dl tejszín vagy növényi tejszín
olívaolaj

bors
kakukkfű
snidling


A répákat és a cukkinit apró kockákra vágjuk, a hagymát is felaprítjuk, majd ez utóbbit olívaolajon üvegesre pirítjuk, mehetnek bele a zöldségek, melyeket pici vízben negyed óra alatt megpárolunk. Sót és borsot adunk hozzá. A felvágott spenótot/sóskát és az aprított fokhagymát ezután rakjuk bele. Megvárjuk míg összeesnek a zöld levelek, majd a tejszínt is hozzáöntjük. Hűlni hagyjuk a masszánkat, később jöhet a 3 tojássárgája, a kedvünkre való zöldfűszer (most kakukkfű és snidling), és az egészbe belekeverjük a tojásfehérjéből felvert habot. A kiolajozott formákba töltjük a masszát, és 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése